Γιατί JMK

Τους βοηθάμε να αντιληφθούν ότι η θετική εργασιακή κουλτούρα, αναβαθμίζει πρώτα τους ίδιους και μετά την επιχείρηση. Να ταυτίσουν την προσωπική τους ευτυχία με την εργασιακή τους ικανοποίηση. Έτσι τα στελέχη γίνονται ευτυχέστεροι, καλύτεροι, αποδοτικότεροι εργαζόμενοι.

Ενδιαφέρον για τον άνθρωπο

Ας κάνουμε τους ανθρώπους μας επίκεντρο της προσοχής και του ενδιαφέροντός μας. Ας ξεκινήσουμε από το στενό μας οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον και ας προχωρήσουμε και στο εργασιακό.
Ακούστε τους ανθρώπους γύρω σας. Οι εταιρείες ψάχνουν για λύσεις σε περίπλοκα συστήματα και στομφώδεις μεθοδολογίες και ξεχνούν να ακούσουν τον πυρήνα τους, τους ανθρώπους τους.
Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι λιγότερο ή περισσότερο ικανοί. Υπάρχουν απλά εργαζόμενοι λιγότερο ή περισσότερο έτοιμοι να αυτοπαρακινηθούν και να γίνουν εντυπωσιακά δημιουργικοί. Και όλοι μπορούν να γίνουν εντυπωσιακά δημιουργικοί. Αρκεί κάποιος να τους εξηγήσει και να τους πείσει για το λόγο. Ο λόγος, δεν είναι άλλος από την προσωπική μας ευτυχία. Ο επαγγελματισμός και η σωστή μας συμπεριφορά είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την προσωπική μας ευτυχία.
Και η ανθρωποκεντρική εκπαίδευση τους πείθει. Τους πείθει γιατί τους βάζει στο κέντρο της προσοχής, παρέχοντάς τους τρόπους να διαχειριστούν προβλήματα, άγχη, αδιέξοδα. Τους βοηθά να αντιληφθούν ότι αυτοί οι ίδιοι είναι η επιχείρηση. Κι αν ενεργοποιηθούν και γίνουν δημιουργικότεροι, παραγωγικότεροι και πιο αποτελεσματικοί θα ωφελήσουν πρώτα τους εαυτούς τους και ύστερα τον εργοδότη τους.
Μέσω της ανθρωποκεντρικής εκπαίδευσης οι άνθρωποι μαθαίνουν να ταυτίζουν την προσωπική τους ευτυχία και ευημερία με την ευημερία και την πρόοδο του εργασιακού τους περιβάλλοντος. Κι αυτό τους κάνει καλύτερους ανθρώπους, καλύτερους συζύγους, καλύτερους γονείς, καλύτερους φίλους και βέβαια καλύτερους εργαζομένους. Πρόκειται για σύμπλευση συμφερόντων, για διμερή φροντίδα και αμοιβαία προσφορά.

Ποιός είναι ο Γιάννης Καλογεράκης

Εμπειρία

-Διευθυντικές θέσεις πολυεθνικών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό με συχνό πεδίο δράσης στη διεθνή αγορά
– Επισκέπτης καθηγητής αγγλικών και ελληνικών πανεπιστημίων
– Έχει στο ενεργητικό του πληθώρα ανακοινώσεων και ομιλιών σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια
– Έχει οργανώσει, αναπτύξει και εκπαιδεύσει αλυσίδες franchising στην Ελληνική, Ευρωπαϊκή και αγορά της Μέσης Ανατολής.
– 38 χρόνια καταθέτει τη μοναδική Ανθρωποκεντρική & Βιωματική προσέγγισή του στην εκπαίδευση, ενδυνάμωση και εμψύχωση στελεχών επιχειρήσεων

Πτυχία

– B.Sc. ( Hons) Naval Architecture
– M.Sc. σε Διοίκηση – Οργάνωση Επιχειρήσεων 
– Διδακτορικό ( Ph.D ) στην Εφαρμογή της Υψηλής Τεχνολογίας

All at Engineering Faculty, University of Strathclyde, Scotland

Ο Γιάννης Καλογεράκης έχει ταυτίσει το όνομά του με την Ανθρωποκεντρική & Βιωματική εκπαίδευση.

Δεν μπορούμε να νομοθετήσουμε, αναγκάσουμε ή υποχρεώσουμε για ποιοτική εξυπηρέτηση ή για πιστούς & άξιους εργαζόμενους. Μπορούμε όμως να τους εμπνεύσουμε!

O Γιάννης Καλογεράκης όταν ακόμα αναζητούσε το πάθος του, έκανε ένα διδακτορικό στη ρομποτική. Κι αφού έμαθε καλά τα ρομπότ κατάλαβε ότι το σπουδαιότερο σε αυτόν τον πλανήτη είναι ο άνθρωπος.
Κι έτσι αποφάσισε να γίνει ανθρωποκεντρικός και να εγκαταλείψει εξισώσεις και μηχανές.

Ξέρει να κάνει μια δουλειά πολύ καλά. Να εμψυχώνει τους ανθρώπους και να τους βοηθά να ανακαλύπτουν το θετικό κομμάτι μέσα τους. Να το γυαλίζουν, να το αναπτύσσουν και να κάνουν θαύματα με δυνάμεις που δεν ήξεραν ότι είχαν.

Αυτό το κάνει για καμιά 35ριά χρόνια συνεχώς και μάλλον τα καταφέρνει γιατί συνεχίζει δυναμικά.

Μότο του είναι : είμαστε οι επιλογές μας. Γι αυτό το νου σας όταν κάνετε επιλογές. Διαλέγετε ζωή!

Γιάννης Καλογεράκης. Η πορεία στο χρόνο

 • 1957

  Γεννιέται στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης

 • 1982

  B.Sc. (Hons) Naval Architecture, University of Strathclyde, Scotland

 • 1982

  Ιδρύει την JMK Anthropocentric Corporate Training

 • 1982

  Απασχολείται σε διευθυντικές θέσεις στην εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας και το Marketing, στο ναυπηγείο Swan Hunter στο New Castle της Αγγλίας

 • 1983

  M.Sc. Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, University of Strathclyde, Scotland

 • 1988

  Ph.D. στην Εφαρμογή Υψηλής Τεχνολογίας, University of Strathclyde, Scotland

 • 1988

  Επιστροφή στην Ελλάδα. Απασχολείται σε διευθυντικές θέσεις πολυεθνικών και ελληνικών εταιριών

 • 1988

  Επισκέπτης καθηγητής σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια

 • 1993

  Οργανώνει, αναπτύσσει και εκπαιδεύει αλυσίδες Franchising στην ελληνική, ευρωπαϊκή και την αγορά της Μέσης Ανατολής

 • 1993

  Τακτικός εισηγητής ανθρωποκεντρικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων

 • 1999

  Ενεργή ελληνική και διεθνή παρουσία ( Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδάς, Κύπρο ) στην ανθρωποκεντρική εκπαίδευση και ενδυνάμωση στελεχών επιχειρήσεων

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να διερευνήσουμε τις ανάγκες της επιχείρησής σας

BookJMK
DVD JMK

Επικοινωνήστε με τον Γιάννη Καλογεράκη για...

Ενδιαφέρομαι για:

Εδνυναμωτικές και Εμψυχωτικές Ομιλίες, σεμινάρια, Συμβουλευτική, coaching, εκπαιδευτικά προγράμματα. Συνοδοιπόροι μας στο συναρπαστικό ταξίδι της ανθρωποκεντρικής ανάπτυξης οι 50-100.000 περίπου εκπαιδευόμενοι μας κάθε έτος.